MSM Gel |methylsulfonylmethaan | van Himalaya magnesium
Klantenservice: + 31 (0) 320 410 732

Solmag 200 ml MSM gel

19.95

MSM GEL, ZEER ZUIVERE HUID EN GEZICHTS GEL 200 ML.

Veel oliën, zalven en crèmes bevatten synthetische geur- en kleurstoffen. Als je een gevoelige huid hebt reageer je vaak niet goed op dergelijke producten. Daarom hebben wij MSM gel ontwikkeld. De in deze zuivere MSM gel aanwezige zwavel (in de vorm van MSM) wordt wel het schoonheidsmineraal genoemd, omdat het de huid jeugdig en soepel houdt. Zwavel maakt o.a. deel uit van collageen en keratine, eiwitten die huid, haar en nagels hun structuur geven. MSM gel ondersteunt tevens het zelfherstellend vermogen van de huid. MSM Gel is hypoallergeen.

Categorie:

Wilt u extra informatiefolders? U kunt ze per 50 bestellen.

Beschrijving

Informatie

MSM Gel

Het therapeutische effect van zwavel, in de vorm van MSM gel, is al heel lang bekend. Al in de oudheid was het baden in de zwavelrijke hete bronnen, vaak van vulkanische oorsprong, een geliefde methode om van klachten af te komen, vooral van reumatische aard. In veel hedendaagse kuuroorden blijkt het water ook vaak rijk te zijn aan zwavelverbindingen.

Zwavel speelt een uitermate belangrijke rol in de omzetting van aminozuren, enzymen, eiwitten en hormonen.
Het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen bestaat uit een belangrijk deel uit zwavel.
De hoeveelheid zwavel in het lichaam gaat sterk achteruit naarmate we ouder worden. Omdat zwavel bij zoveel lichaamsprocessen betrokken is gaat het functioneren minder goed. Hierdoor kunnen degeneratieverschijnselen ontstaan die op den duur uw gezondheid sterk kan beïnvloeden.

Voordelen MSM Gel:

  • MSM gel heeft een zeer laag molecuulgewicht en wordt daarom zeer gemakkelijk via de huid opgenomen.
  • MSM gel bestaat slechts uit water, MSM en een geleermiddel.
  • Himalaya magnesium heeft voor deze gel uitsluitend de hoogst mogelijke kwaliteit MSM (OptiMSM) geselecteerd.
  • Snelst opneembare zwavel voor de huid
  • MSM gel kan gebruikt worden na het opbrengen van magnesium gel of olie.
  • Geleverd in handige dispenser

MSM wordt al meer dan veertig jaar bestudeerd door wetenschappers verbonden aan de Health Sciences University in Oregon in de Verenigde Staten, onder leiding van professor Stanley W. Jacob M.D. Dr Jacob heeft zijn ervaringen vastgelegd in enkele boeken: “The Miracle of MSM, the Natural Solution for Pain”(1999) en “MSM, the definite guide” (2003).

Zwavel behoort (met calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfor) tot de macromineralen die het lichaam dagelijks in grotere hoeveelheden nodig heeft. Desondanks is het nog één van de meest onderschatte mineralen. Er bestaat bijvoorbeeld nog steeds geen ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor zwavel. Zwavel is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Het is een onderdeel van belangrijke aminozuren en vrijwel alle eiwitten.

Bijvoorbeeld de synthese van collageen, essentieel voor de structuur van bindweefsel (huid) en kraakbeen, is sterk afhankelijk van voldoende zwavel. Zwavel verzorgt de disulfidebruggen, die voor structuur en elasticiteit zorgen. Bij tekorten worden de weefsels minder flexibel, met als gevolg: verstijving van spieren, de vorming van rimpels in de huid en de afname van de elasticiteit van weefsels. Ook is zwavel essentieel bij vele ontgiftingsprocessen in het lichaam. Het is onderdeel van cysteïne, het bepalende aminozuur in glutathion.

Ingrediënten:

Aqua, Methylsulfonylmethaan, hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat.

Houdbaarheid

12 maanden na opening.
Op een koele, donkere, droge plaats bewaren.

Contact met ogen vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.

Gebruiksaanwijzing

Tenzij anders voorgeschreven de te behandelen plekken meerdere malen per dag insmeren. Breng indien nodig een gaascompres aan.
Niet op open wonden smeren.

MSM gel wordt wel het schoonheids mineraal genoemd omdat het de huid zacht, soepel en jeugdig houdt.

Wil je meer weten over de hoogte kwaliteit MSM google dan naar OptiMSM.

Extra informatie

Gewicht 0.247 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Solmag 200 ml MSM gel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×